De werkgroep verkeerscomité functioneert apart met leden van het oudercomité, andere ouders, leerkrachten en

directie die zich inzet voor de verkeersleefbaarheid rond de school en verkeersopvoeding van de kinderen.

De huidige samenstelling ziet er als volgt uit:

Voorzitter: Annelies Debels

Leden: Moon Vanneste, Rudy Drubbel, Greet De Bruyne, Hans De Coninck, Leen Vande Putte, Pieter Dewaele, Manu De Vos, Lander Lamiroy en Freya Neyt

Daarbij werken zij op verscheidene niveaus:

o Begeleiding van de leerlingen: gemachtigd opzichter aan kruispunt, begeleiding bij de verplaatsing naar het zwembad, ...

o Activiteiten om een mentaliteitswijziging op gang te brengen: wie minder dan 1 km van de school woont, komt beter te voet, tot 5 km beter met de fiets.

o In samenwerking met stadsbestuur en politie werken zij voorstellen uit met betrekking tot verbetering van de veiligheid en de infrastructuur van de invalswegen naar de school.

o Verkeersopvoeding voor de kinderen.

o Voorzien van fluo-hesjes in het eerste leerjaar en voor nieuwe leerlingen.

o Activiteiten zoals de STRAPdag, Voor elke dag een wiel, Fietsexamen en/of Voetgangersexamen.

• Wix Facebook page

KBO Bevere